5/11 -11 – Om mattor och firanden

Rembember, remember

The fifth of November

The gunpowder treason and plot

I know no reason

Why the gunpowder treason

Should ever be forgot

 

Den versen har jag haft i huvudet hela dagen. Idag firar man Guy Fawkes Night i Storbritannien, men jag kan inte påstå att det märks mycket av det här. Däremot såg jag filmen ”V for Vendetta” igår, så jag antar att det är därför jag är påverkad. Det är faktiskt en sjukt bra film. Och den där versen är grym, ärligt talat.

 

Nåväl, det var väl inte riktigt tänkt att jag skulle göra massa PR för vare sig filmer eller poeter på den här bloggen, så let’s move on. (Stör mig för övrigt på att jag blandar svenska och engelska så där, men jag har lite svårt att låta bli – vissa uttryck låter bara så mycket bättre på engelska. Jag hoppas det är en övergående fas.)

 

Någonting som faktiskt firas seriöst häromkring är Halloween. Jag tyckte jag hade en ganska bra utklädnad som någon form av vålnad, men upptäckte snart att man som tjej bör spöka ut sig i något som nätt och jämnt täcker rumpan. Typ vara playboykanin. Med alla sexuellt frustrerade män ombord är jag dock rätt glad att jag inte förstod det förrän efteråt. (Bilder kommer förresten snart på facebook.)

 

Igår fick jag äntligen gjort mina sista dyk i Open Water-kursen jag hållit på med i typ tre månader. Det var bra mycket mer fascinerande att dyka i Cozumel än i Grand Cayman. Det beror säkert på att jag var lite mer rutinerad nu. Tror att jag var lugnare och mer avslappnad, så det var lättare att njuta av omgivningen. Jag var inte förkyld heller, vilket ärligt talat gjorde en hel del för både andning och tryckutjämning i bihålorna. Så nu är jag en certifierad dykare. Wohooo! (Bilder kommer snart på facebook. Ja, inte på certifikatet kanske, men ni fattar…)

 

Royal Caribbean har för övrigt överträffat sig själv och gett mig en ny heltäckningsmatta i min hytt. Trodde aldrig det skulle ske, eftersom snubben som kom för att inspektera mattan bara skrattade när jag visade honom de äckliga vita fläckarna som jag täckt över med örngott, och frågade om det var allt jag hade ringt dit honom för. Men, huruvida det nu beror på att han ändå var en välmenande inspektör eller om det bara är en brist på kommunikation mellan olika personer, så fick jag i alla fall en ny matta. Jag visste att det skulle göras, eftersom jag vänligt men bestämt hade ombetts att röja undan allt från golvet (vilket fyllde mitt badrum till bristningsgränsen), men blev ändå förvånad när jag kom hem från gårdagens dyk och upptäckte att jag hade en röd matta istället för en grön. Det är ett riktigt Royal Caribbean arbete de gjort. Ser sjukt bra ut vid första ögonkastet, men när du tittar närmare ser du att det är ett hafsjobb. Exempelvis så verkar de ha använt en spillbit från gästområderna till mitt rum, för det är samma sorts matta som de har i trapporna där, och den är skarvad på de mest märkliga ställen. Dessutom löper en ljusgrön rand längs med ena väggen, vilket jag antar beror på att mattbiten inte riktigt räckte. Denna misstanke stärks betydligt av att mattan bara räcker halvvägs under sängen. De lät dessutom bli att dammsuga efter sig, så jag hittar små fnasiga mattbitar lite överallt här. Men den har i alla fall inga mystiska, stela, vita fläckar. Än…

 

So long!

Ida

Kommentarer
Postat av: Anna

STORT GRATTIS till dykcertifikatet! (...och mattan :-) )

Vad roligt att du lyckades ta det!

Kram

Mamma

2011-11-07 @ 16:49:21
Postat av: Anki

Grattis till dykcertifikatet!

Jättekul att du nu är PADI open water diver !

Kram Anki

2011-11-07 @ 19:05:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0